Loading Dogodki

Verjetno se nas večina strinja, da nam je ena najpomembnejših stvari in vrednot v življenju družina. Naš partner, otroci. Izjemno nam je pomembno, koliko časa preživimo z njimi in kaj takrat počnemo.

A dandanes se  starši soočamo z novim izzivom, kot so videoigre, filmi in risanke ter njihov vedno močnejši vpliv na našo kulturo in razvoj otrok. Sploh video igre postajajo vedno bolj popularne, kot centri druženja in teme pogovora med osnovnošolskimi otroci. Zakaj ne bi starši tega obrnili v svoj prid? Obstaja namreč mnogo (video)iger, ki nam lahko pomagajo odpreti najrazličnejše tematike za pogovor, skupaj preživljati čas ali se enostavno pozabavati s celotno družino. Tako video igre kot tudi namizne igre in risanke so lahko zelo dober sopotnik družine 21. stoletja in ne rabijo pomeniti ločnico med otroci in starši.

V delavnici bo magister zakonskih in družinskih študijev Denis Ališič predstavil prednosti in slabosti raznih dejavnosti, kot so igranje videoiger, gledanje risank in filmov ter igranje namiznih iger.  Predstavil bo, kako lahko starši skupaj z otroci preživijo čas, ki je pa lahko istočasno tudi poučen. Popeljal vas bo preko praktičnih primerov video iger in risank do namiznih iger, ki jih starši lahko uporabimo  ne samo za zabavno preživljanje časa z otrokom, ampak da je ta čas izrabljen tudi za učenje za življenje.

PRIJAVA
Na vrh