Loading Dogodki
  • Imate v družini najstnika, ki vedno bolj išče svoj jaz in svojo samostojno pot?

  • Hoče vaš še niti ne najstnik odločati o sebi, hoče vplivati na proces odraščanja in vzeti vajeti v svoje roke?

O webinarju

Kaj vpliva na to, koliko bodo najstniki zadovoljni s svojim življenjem v času najstništva? Kako jih pripraviti na življenje, samostojnost in jih naučiti, da sprejmejo pomembne življenjske vrednote in se ravnajo po njih?

Socialne spretnosti najstniki v šoli lahko vadijo, usposobiti jih moramo pa starši. Zakaj je pomembna impatija in druge spretnosti, ki dišijo malo po starem, pa niso ne versko, ne politično usmerjeni. Kdo je lahko opora najstniku med odraščanjem in kako mu lahko pomagamo pri iskanju samega sebe, vam  na tem webinarju predstavi specialni pedagog z dolgoletnimi bogatimi izkušnjami Marko Juhant.  Seznani vas z dejavniki, ki vplivajo na to, koliko bodo najstniki zadovoljni s svojim življenjem v času najstništva. Spoznali boste, kako odrasli sodelujemo pri oblikovanju otrokove samopodobe in kako pri najstniku spodbujamo pripadnost in samospoštovanje. Izvedeli boste tudi, kateri so zaščitni faktorji, s katerimi lahko zaščitimo svojega otroka, ko se podaja na svojo pot iskanja samega sebe.

O Marku Juhantu

Marko Juhant je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki kot vzgojitelj, ravnatelj in samostojni pedagog, v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, starše in otroke.

Je konkreten in praktičen, kar se zagotovo v prvi vrsti manifestira tudi skozi zanimiva, predvsem pa poučna predavanja. V šoli sta mu bila najljubša odmor in telovadba, danes pa čas najraje preživlja v naravi.

Je tudi avtor večih knjig o vzgoji (Punce, glavo gor, Pogrešani napotki, Družinska zakladnica, Srečni otroci in Pogovori, skupaj s Simono Levc tudi uspešnico Varuh otrokovih dolžnosti).

PRIJAVA
Go to Top