Loading Dogodki

Se tudi vi sprašujete, kje je tista časovna meja, ki jo naj postavite otroku za igranje videoiger? Če je trenutno tako zelo popularna igra Fortnite resnično primerna, da jo vaš otrok igra? Je vpliv digitalizacije na družino resnično le negativen ali jo lahko starši pri vzgoji obrnemo sebi v prid?

Raziskava, ki je bila objavljena v najbolj ugledni medicinski in znanstveni reviji kaže, da je sama količina časa, ki ga otroci preživijo pred TV, DVD, računalniškimi zasloni in na internetu, povezana s pomembnimi, merljivimi biološkimi spremembami v njihovih telesih in možganih, ki bi lahko imele pomembne zdravstvene posledice.

V predavanju, ki ga bo vodil mag. zakonskih in družbenih študij, se bomo poglobili v tematiko video iger in njihove vedno bolj rastoče popularnosti v sedanjem svetu. Tekom predavanja bo Denis Ališič razložil faktorje zasvojljivosti, ki jih najdemo v video igrah, in kako te igre vplivajo na otroke ter njihov razvoj. Podal bo tudi primere zdravih in nevarnih video iger, ki jih starši lahko uporabite.

PRIJAVA
Na vrh