Loading Dogodki

O webinarju

»Maja pa nima nobenih domačih zadolžitev!« »Zakaj moram vse jaz! Ti si najbolj tečna mama na svetu!« »Saj sem prejšnji teden odnesel smeti, zakaj jih moram tokrat spet jaz! Vse jaz, sestra ne rabi nič!« »Ne znam! Mami, bi mi ti narezala kruh?«

Vam je takšna slaba volja pri vaših otrocih poznana? Hočejo otroci vse takoj in zdaj in venomer iščejo pomoč odraslih? Se sprašujete, kdaj so dovolj stari, da opravijo kakšno zadolžitev?

Če želimo vzgojiti uspešne in srečne otroke, brez samostojnosti to ne gre. Ta se zgradi sproti z delovnimi navadami in izkušnjami v različnih situacijah, ko otroci niso pretirano zaščiteni. Kadar so, se sicer vrstijo vsakodnevni dogodki, ki pa otrokom ne dajejo lekcij za življenje. Obenem velja, da če hočemo otrokovo samostojnost, moramo zagotavljati nadzor, da otrok res počne, kar je treba. Hkrati je otrok manj samostojen, če je našega nadzora več. Kje je tu meja? Kdaj postane otrok odgovoren za svoja dejanja? Pri katerih letih in pri katerih akcijah? Kaj je najboljša metoda, da otrok napreduje? Če se s temi vsebinami ne ukvarjamo, bomo otroka vzredili, ne pa vzgojili! Bo le večji in težji, ne pa tudi zrelejši. Kako vrednote staršev in družine vplivajo na razvoj našega otroka?

O Marku Juhantu

Marko Juhant je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki kot vzgojitelj, ravnatelj in samostojni pedagog, v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, starše in otroke.

Je konkreten in praktičen, kar se zagotovo v prvi vrsti manifestira tudi skozi zanimiva, predvsem pa poučna predavanja. V šoli sta mu bila najljubša odmor in telovadba, danes pa čas najraje preživlja v naravi.

Je tudi avtor večih knjig o vzgoji (Punce, glavo gor, Pogrešani napotki, Družinska zakladnica, Srečni otroci in Pogovori, skupaj s Simono Levc tudi uspešnico Varuh otrokovih dolžnosti).

PRIJAVA
Go to Top