Loading Dogodki
  • So kazni, sankcije in nadzor pri vzgoji in poučevanju otrok resnično najboljša izbira?

  • Ali obstaja tudi takšen način, ki pristno povezuje in zbližuje?

O webinarju

Predavateljica Sabina Košmrl Kaučič vam bo predstavila nekaj najpogojstejših mitov, ki nas usmerjajo tako pri naši vzgoji doma, kot tudi pri poučevanju učiteljev in pedagogov v vrtcih in šolah. Je čas, da te mite ovržemo?

Predavateljica vam bo predstavila metodo F.E.E.L., ki omogoča odraslemu, da končno začne “popravljati” odsev (otrokovo moteče vedenje) v izvoru samem. Posebej bomo govorili o tem, kako v konfliktu na “otročje” vedenje ne odreagira iz ran, vzorcev in starih prepričanj ter tako tudi sam postane otročji, ampak kako lahko v konfliktih ugleda svoje rane, neizražene občutke in jih zdaj izrazi oz. poceli. Na ta način se bosta z otrokom globlje spoznala, se pristno povezala in stopila ven iz začaranega kroga. Spoznali bomo različne tipe otrok/najstnikov in pristope, ki delujejo pri njih. Predstavila bo tudi nekaj vprašanj Access consciousnessa in izpraševanje misli po Katie Byron.

O Sabini Košmrl Kaučič

Profesorica biologije in filozofije. Avtorica, predavateljica, žena in mama treh otrok, TEDx Ljubljana govornica.

Skozi leta poučevanja na različnih šolah je ugotovila, kaj deluje pri najmlajših, najstnikih, odraslih, ne glede na njihove sposobnosti, talente, socialno ozadje, spol in zanimanja. Spoznala je, kako poučevati in vzgajati, pa tudi bivati z večjim žarom, lahkotneje, brez izgorevanja in stresa. Kar je ugotovila v praksi, je podkrepila z dognanji strokovnjakov in zapisala v svoji najnovejši knjigi »Srčni učitelj«.

Ta dragocena spoznanja zdaj predaja tistim, ki so na kakršenkoli način soudeleženi pri vzgoji naslednje generacije, prepričana, da se v srčni vzgoji in pristnih odnosih skriva potencial, da skozi zaceljenega posameznika zacelimo družbo in svet. Odzivi uporabnikov metod, ki jih predstavlja, potrjujejo, da ima njihova uporaba moč harmonizirati odnose in izboljšati kvaliteto bivanja.

PRIJAVA
Go to Top